Trolley Square

Image gallery

Stats

Service
Type
Client
Location
Award

American Institute of Architects “Show You’re Green” award, The Home Depot Foundation’s “Award of Excellence”, Boston Society of Architects “John M. Clancy” award for Socially Responsible Housing, The Enterprise Foundation’s first “Green Communities” award

Info

Sited on a former trolley yard, Trolley Square is a 40-unit affordable mixed-use project that defines a new standard for beautiful and environmentally responsible urban housing. It incorporates solar power generation, energy-efficient systems, healthy indoor air standards and finishes, stormwater management, native landscaping, and many other sustainable features.

Located at the intersection of Massachusetts Avenue and the Linear Park bike path, it allows residents to take advantage of many transportation choices. Winning four prestigious awards, Trolley Square exemplifies Davis Square Architects’ long-standing commitment to environmentally responsible design that enhances the surrounding neighborhood.